Reabilitare Clădire Istorică Strada Horia nr. 5 Codlea, este un proiect ambițios al firmei O&M EDIL, în beneficiul Școlii Gimnaziale nr. 3.

Reabilitarea clădirii de pe strada Horia nr. 5 a avut drept scop modernizarea completă a unui imobil de patrimoniu. Astfel s-a asigurat conservarea valorii sale istorice, dar și adaptarea la nevoile educaționale contemporane. Principalele obiective ale proiectului au inclus:

  • Reabilitarea totală a clădirii: s-au efectuat lucrări complexe de refacere a zidăriei, instalarea de noi sisteme de instalații, reabilitarea acoperișului și înlocuirea tuturor geamurilor și ușilor.
  • Arhitectură modernă și dotări europene: proiectul a vizat integrarea unor elemente arhitecturale moderne, menținând în același timp caracterul istoric al clădirii. Dotările au fost aduse la standarde europene pentru a asigura un mediu educațional de înaltă calitate.
  • Construirea de noi săli de clasă: pentru a răspunde cerințelor crescute ale comunității, s-au construit noi săli de clasă, echipate cu tehnologie modernă pentru a facilita un proces educațional performant.
  • Sala de sport nouă: o nouă sală de sport a fost construită pentru a susține activitățile sportive și a promova un stil de viață sănătos printre elevi.

Procesul de Reabilitare și Construcție

Pe parcursul celor doi ani de execuție, echipa O&M EDIL a urmat un plan bine structurat și detaliat pentru a asigura succesul proiectului:

  • Refacerea structurii și a zidăriei: s-a pus un accent deosebit pe consolidarea structurii clădirii, asigurând stabilitatea și durabilitatea acesteia. Zidăria a fost refăcută cu materiale de înaltă calitate, păstrând totodată caracteristicile originale ale construcției.
  • Modernizarea instalațiilor: sistemele de instalații, inclusiv cele electrice, sanitare și de încălzire, au fost complet înlocuite cu soluții moderne, eficiente energetic și conforme cu standardele actuale de siguranță.
  • Reabilitarea acoperișului și înlocuirea geamurilor și ușilor: acoperișul a fost reconstruit pentru a preveni orice infiltrații și pentru a asigura o izolare termică optimă. Geamurile și ușile vechi au fost înlocuite cu modele noi, care asigură o mai bună izolare fonică și termică.
  • Construirea noilor săli de clasă și a sălii de sport: s-au adăugat noi spații educaționale, respectând normele moderne de construcție și dotare.
  • Finisaje interioare și exterioare: ultimele etape au inclus aplicarea finisajelor interioare și exterioare, utilizând materiale estetice și durabile, asigurând astfel un aspect plăcut și o funcționalitate pe termen lung.

Impactul Proiectului

Reabilitare Clădire Istorică Strada Horia nr. 5 Codlea a a avut un impact semnificativ asupra comunității locale. Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 3 beneficiază acum de un mediu educațional modern, sigur și confortabil. Proiectul realizat de O&M EDIL reprezintă un exemplu de succes în domeniul reabilitării clădirilor istorice. Acest proiect a demonstrat cum se poate combina respectul pentru patrimoniu cu nevoile moderne.

Proiectul de reabilitare a clădirii de pe strada Horia nr. 5 din Codlea este o dovadă a angajamentului firmei O&M EDIL față de calitate și inovație în domeniul construcțiilor și reabilitărilor. Prin această realizare, O&M EDIL contribuie la conservarea patrimoniului cultural și la îmbunătățirea infrastructurii educaționale locale, punând bazele pentru un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.